PADI duikbrevet behalen

Duiken is voor sommigen een hobby, voor sommigen is het werk. Als hobby of voor je werk, duiken is altijd prachtig. Je begeeft je in een totaal andere wereld waar vaak de vreemdste en wonderbaarlijkste dingen te zien zijn. Als je nog niet over een duikbrevet beschikt en deze wilt behalen zijn er vele uitstekende duikopleidingen die je kan volgen.

Duiken? Snel een duikbrevet behalen

duikbrevet behalenWil je snel een duikbrevet behalen? Dat kan. Er zijn in Nederland verschillende duikopleidingen die een snelle duikopleiding aanbieden. Het beste kan je beginnen met een introductieduik, zodat je een idee krijgt hoe het is om te duiken. Meestal is dat een introductieduik. PADI staat voor ‘Professional Association of Diving Instructors‘ en is een wereldwijd erkende duiktrainingsorganisatie. Er zijn verschillende duikopleidingen, van een simpele introductieduik tot de beroepsopleiding PADI Divemaster.

Na een introductie kan je beginnen met PADI Open Water. Met deze duikopleiding doe je de benodigde basiskennis en vaardigheden op om alleen te kunnen duiken. Je leert alles over persluchtvullingen en de duikuitrusting, hoe je een logboek moet invullen. Met deze duikopleiding op zak mag je overal ter wereld alleen duiken. De kosten variĆ«ren nogal. Sommige duikscholen vragen enkele honderden euro’s terwijl anderen er meer dan duizend euro voor vragen. Vaak heeft dit verschil te maken met de duur en locatie van de opleiding.

Na PADI Open Water

Na PADI Open Water zijn er tal van duikopleidingen die je kan volgen. Het is praktisch om de opleiding EFR (Emergency First Response) te behalen. Dit is een soort EHBO A/B en reanimatie, speciaal voor duikers. Ook is het handig om de opleiding PADI Nitrox specialty te behalen, waardoor je mag duiken met Nitrox, waardoor je langer onder water kan blijven.

Wil je echt verder als duiker dan is de opleiding PADI Advanced Open Water een aanrader. Het is een basis voor andere duikopleidingen en is noodzakelijk als je beroepsduiker wilt worden.

Na de opleiding PADI Advanced Open Water zijn er tal van specialisaties die je kan volgen. Zo kan je toegang krijgen tot de duikopleiding PADI Rescue Diver, en de kaderopleiding PADI Divemaster.